TIM

Franjo Jurkin

Franjo studira Francuski jezik i knjiženost i Lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prvostupnik je Francuskog jezika i književnosti te Talijanskog jezika i književnosti.

Franjo ima iskustva u radu kao debatni edukator. Uključen je u rad studentskih debatnih organizacija u Zagrebu (Zagrebački studentski debatni forum) i volontira za Hrvatsko debatno društvo.

Postao je članom HERMES-a krajem 2013. godine nakon sudjelovanja u projektu putujuće izložbe ‘’Anne Frank – Povijest za svijest’’ u ulozi vršnjačkog vodiča. Nastavio je svoj angažman u HERMES-u na projektima ‘’Historija, Istorija, Povijest’’ i ‘’Model međunarodnog kaznenog suda Zapadni Balkan’’ kao Memory walk trener odnosno trener za ljudska prava.

Franjo je trenutno član upravnog odbora HERMES-a.

Lina Jurjević

Lina Jurjević je stručnjakinja u neformalnom obrazovanju u području ljudskih prava i građanskog obrazovanja te koordinatorica i savjetnica u domeni društveno kulturnih projekata.

Lina je magistrirala povijest umjetnosti i završila prvostupnički studij povijesti na Sveučilištu u Zagrebu.

Pridružila se HERMES-u 2013. godine kao volonter na izložbi “Anne Frank – Povijest za svijest” te na Free2choose radionicama o ljudskim pravima.

Lina je 2017. godinu provela u Amsterdamu radeći u edukacijskom odjelu Kuće Anne Frank (Amsterdam, Nizozemska) u sklopu Europske volonterske službe.

Danas je potpredsjednica HERMES-a.

Morena Mitak

Morena se udruzi pridružila 2013. godine kao volonterka u organizaciji pilot-projekta “Model European Union Zagreb – MEUZ”. Sljedeće godine preuzela je organizaciju tog projekta koji je potom ocijenjen najboljim projektom mladih iz Hrvatske u okviru natječaja za prestižnu nagradu Europskog parlamenta ”Karlo Veliki” (Charlemagne). Kroz godine i stečeno iskustvo Morena je postala supervizorica MEUZ-a.
 
Posebno ju zanimaju teme društvenog poduzetništva, revitalizacije brownfield lokacija i suvremene umjetnosti, posebice streetart kulture. Po struci pravnica, Morena je uvelike doprinijela u uređenju pravnih, uredskih i računovodstvenih poslovanja udruge. 
 
Trenutno je član Upravnog odbora udruge na prijedlog jedne od osnivačica s objašnjenjem da će “ona cjepidlačiti oko procedura i formalnosti” što je jednoglasno prihvaćeno od strane ostalih članova. Stoga to i čini.
 

U slobodno vrijeme radi isto što i u poslovno – smišlja, piše projektne prijedloge i provodi projekte. Uživa u društvu svoje kćeri i u dugim šetnjama sa psom, čita i bavi se aktivizmom.

Tvrtko Pater

Tvrtko Pater hrvatski je trener i edukator koji radi na područjima obrazovanja o holokaustu, suočavanja s poviješću i retorike. Zahvaljujući svom dugogodišnjem edukatorskom iskustvu, Tvrtko zna kako na pristupačan, ali ozbiljan način uključiti mlade u  razgovor o složenim i teškim temama.

Nekoć je bio student prava, a danas je glavni trener pravnog tima na projektu Model Međunarodnog kaznenog suda Zapadni Balkan (MICC WeB). Također, Tvrtko je trener vršnjačkih vodiča za putujuću izložbu “Anne Frank – Povijest za danas” te debatni trener.

Tvrtko se pridružio HERMES-u 2013. godine kao trener. Ubrzo nakon toga postao je koordinator projekta „Povijest za svijest“, a potom je bio hrvatski koordinator regionalnog projekta „Historija, Istorija, Povijest – Pouke za sadašnjost“. Tvrtko je trenutno predsjednik HERMES-a.