JustNow

Projekt “JustNow – Alati za Učenje Ljudskih Prava” nastao je kao odgovor na interne evaluacije i zahtjeve organizacija i škola koje su prethodno sudjelovale u projektu pod nazivom “Model Međunarodnog kaznenog suda” (“Model International Criminal Court”, MICC).

Cilj je strateškog partnerstva “JustNow” razvoj didaktičko-metodičkih materijala, u kombinaciji sa simulacijskom igrom i učenjem o različitostima, a koji se odnose na podučavanje o ljudskim pravima u neformalnom i formalnom obrazovanju mladih. Već više od šest godina svi projektni partneri (HERMES, The Kreisau-Initiative e.V., The Krzyzowa Foundation for Mutual Understanding in Europe i International Association for Intercultural Education – IAIE) surađuju u provedbi projekta “MICC” u kojem mladi ljudi simuliraju završne faze povijesnih slučajeva ratnih zločina.

MICC se sastoji od intenzivnih radionica o ljudskim pravima, povijesne pozadine specifičnih sukoba i podučavanja o kaznenom pravu, a sudionici ga kontinuirano ocjenjuju kao intenzivno i dugotrajno iskustvo učenja. Obrazovni materijali “JustNow” omogućit će nastavnicima i mladima primjenu nekih od metoda inspiriranih MICC-om u učionici, istovremeno podižući svijest učenika o raznim pitanjima ljudskih prava i pitanjima međunarodnoga kaznenoga prava. Ovaj projekt je sufinanciran iz Erasmus+ programa Europske unije.

Ciljevi projekta: