Mreža mladih
Anne Frank

Anne Frank Youth Network (AFYN)

Anne Frank Youth Network (AFYN) je globalna mreža mladih ljudi koji su sudjelovali na nekoj od mnogih edukacijskih aktivnosti i programa Kuće Anne Frank kao što su putujuća izložba ‘’Anne Frank – Povijest za sadašnjost’’ ili radionice Free2Choose ili Koraci sjećanja (Memory Walk).

Mreža je osnovana nakon što su brojni bivši vršnjački vodiči i sudionici drugih aktivnosti Kuće Anne Frank izrazili želju za daljnjim radom s edukacijskim materijalima i metodologijom Kuće Anne Frank. Ta rastuća mreža postoji s ciljem aktivnog poticanja i podržavanja mladih u provođenju aktivnosti koje oni smatraju važnima.

U Hrvatskoj, aktivnosti AFYN-a vezane su za Toolkit, trenerski udžbenik koji sadrži nacrte i materijale za raznovrsne aktivnosti i koji služi članovima mreže pri podizanju svijesti te provođenju i moderiranju edukacijskih aktivnosti u njihovim školama i zajednicama.

Trenutno 43 člana mreže su bivši vršnjački vodiči iz Hrvatske. Sve skupa, oni su održali 31 edukacijsku aktivnost za podizanje svijesti u svojim školama i gradovima.

Ključne informacije

Od 2017, kada je Mreža mladih Anne Frank započela u Hrvatskoj bilo je: