Anne Frank -
povijest za sadašnjost

Anne Frank - povijest za sadašnjost

Putujuća izložba Anne Frank – povijest za sadašnjost je edukacijski program Kuće Anne Frank (AFH) koji posjećuje srednje i osnovne škole, knjižnice, muzeje i druge ustanove diljem Republike Hrvatske i koji vodi HERMES, lokalni partner Kuće Anne Frank za Hrvatsku.

Sadržaj izložbe Izložba sadrži 30 panela koji prikazuju život Anne Frank i njene obitelji za vrijeme Holokausta i Drugog svjetskog rata u Europi te šest dodatnih panela koji se bave lokalnom povijesti Holokausta u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Vršnjačka edukacija Izložba je namijenjena za grupe iz srednjih ili osnovnih škola koje se nalaze u gradu domaćinu izložbe ili u okolici. Učeničke grupe kroz izložbu vodi određeni broj učenika vodiča koji su sudjelovali na treningu vršnjačkih vodiča za izložbu. Trening vode iskusni HERMESovi treneri, suradnici Kuće Anne Frank koji su i sami bili vršnjački vodiči za izložbu.

Ciljevi Kuća Anne Frank i HERMES ovom izložbom namjeravaju ostvariti sljedeće ciljeve: (a) upoznati posjetitelje s Holokaustom i povijesti tog vremena iz perspektive Anne Frank, (b) pokazati posjetiteljima da kulturalne, etničke, vjerske i političke razlike među narodima postoje u svim društvima te (c) potaknuti posjetitelje da razmisle o svojoj ulozi u promoviranju tolerancije, međusobnog poštivanja, ljudskih prava i demokracije.

Ključne informacije

Od 2013. godine, kada je izložba počela putovati po Hrvatskoj: